Se! Den rører på seg!

Keynote gir deg mulighet til å animere på flere måter en “Bygg”. I dette kapitlet skal vi se litt på “Hendelser”, eller events om du vil. Vi snakker om to grupper av animasjon. Den ene er ferdiglagde presentasjoner av flere bilder på en side. Den andre er når vi beveger et bilde, eller animerer ved opasitet, flytting, rotering eller skalering.

 

biker

RutenettReadyMade Animations

Opprett et nytt, tomt lysbilde. Sett inn alle ti Alice Cooper-albumene. Mens alle ti er markert velger du rutenett fra “Hendelse” under “Bygg”. Velg to rader og fem kolonner. Tilpass og plasser komposisjonen på siden din. Prøvekjør lysbildet.

Hvis du ser nærmere på panelt ditt så ser du at “hendelsen” kan brytes opp og tilpasses. Du kan bestemme justering av småbilden og plassering av forstørrelsen. Du kan endre hastighet og du kan også her angi tid og rekkefølge for hvert enkelt bygg, hvis du f.eks ønsker å legge tekster til de enkelte byggene.

Du kan også endre betingelsen fra “klikk” for hvert enkelt bilde til “Automatisk etter forrige bygg” og derved la hele runden være en selvgående animasjon.

Prøv også ut de andre ferdiglagde pakkene; Bla gjennom, Bytt, Overtoning, Platespiller, Skyv, Snurr, Snurrende kube, Stokking, Sving og vend.

Rutenett

Rutenett03

Når du jobber med disse hendelsene skaleres alle bildene til samme størrelse, uansett utgangspunkt. Du kan også dra og slippe nye bilder i dette panelet for å utvide animasjonen din.

Animasjon langs en bevegelseslinje

Opprett et nytt, tomt lysbilde. Sett inn albumet “Trash”. Velg “Flytt” fra “Hendelse” og tilpass fra og til -punktene på bevegelseslinjen. Prøvekjør.

kurverEndre bevegelseslinjen fra rett til kurve og se om du kan redigere kurven. Du kan også sett inn flere kurvatormerker og lage en nokså abrupt bane. Prøvekjør og bearbeid til du er fornøyd. Bruk kanppen legg til hendelse:

Legg til hendelsene “Skalerr og “Roter” og bruk betingelsene Automatisk med bygg 1 på begge og se hva du kan få til ved å endre på alle parametrene …

Overgang eller transitions er også animasjon

Marker alle alle lysbildene i sidebaren. Velg panelet “Lysbilde” og “Hendelse” og finn fram til den overgangen du vil ha. Her kan du godt velge ulike overganger for de enkelte lysbildene. Men bruk det varsomt. Det er ingen grunn til å stresse øynene til publikumet ditt.

Vri

 

Animasjon er et område du kan bruke mye tid på å utforske. På neste side ser vi på video og noen enkle presentasjonstips:

forrige 1 | 2 | 3 | 4 neste