Fidusprisen til Skandiabanken

De siste par dagene har avisene stadig gjengitt en notis om at Skandiabanken har vinnet Fidusprisen (!) for 2010. Sjekk Fidusprisen.no. Jeg merker meg navnet siden min første assosiasjon er fiduskunst, altså bilder som utgir seg for å være kunst men ikke er det; seriemalte vinterlandskap, gråtende barn ellers kalt kitsj. Som prisutdelerne påpeker kommer ordet fidus fra det latisnek fiducia som betyr tillit eller tiltro. Men som nevnt; i en dansk/norsk språktradisjon sier altså Store norske leksikon følgende: «fidus, tillit, tiltro; på dansk også knep, særlig om ikke helt hederlige forretningsforetak; jfr. fiduskunst».

Fiduskunst

Stakkars Skandiabanken som må leve med en Fiduspris for 2010

Dette innlegget ble publisert i Ikke-kategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *